Τέχνη της Εγκράτειας

Με την τέχνη της εγκράτειας το άτομο αποδεσμεύεται από εξωτερικές επιρροές, που ίσως διαστρεβλώνουν την παρουσία του, και επανέρχεται στη φυσική κατάσταση ισορροπημένης υγείας. Η προσοχή του ατόμου σταματά να περιφέρεται έξω από αυτό και εστιάζεται μέσα του. Έτσι, δυναμώνει η εσωτερική του ενέργεια. Η τέχνη της εγκράτειας πραγματώνεται με διάφορους τρόπους που όλοι ικανοποιούν τον ίδιο σκοπό.

Επιλέξτε το αντίστοιχο εικονίδιο για να διαβάσετε τις περιγραφές.

Διαλογισμός με Μάντρα

Η τεχνική αυτή έχει σκοπό το σταμάτημα της σκέψης. Χρησιμοποιεί την αναπνοή και κάποιους ήχους, μία λέξη, που προφέρεται με το στόμα. Η επιλογή του ήχου διαφέρει σε κάθε άτομο και εξαρτάται από το μέρος του σώματος που θα επιλέξει να ενεργοποιήσει και με ποια σειρά. Ο ήχος αυτός λειτουργεί στο σώμα του ατόμου ως δονητικό φάρμακο.

Νηστειοθεραπεία

Το σώμα μας μέσω της τροφής παίρνει ενέργεια και προσαρμόζεται στις αντίστοιχες συχνότητες. Έτσι, για παράδειγμα, τρώγοντας πράσινα λαχανικά το άτομο αποκτά εσωτερική ησυχία και αντίληψη, με τα φρούτα αυξάνεται η όρεξη και η επιθυμία, με τους υδατάνθρακες αυξάνεται η σωματική ενέργεια για κίνηση και εργασία κτλ.

Καθαρισμοί

Χρησιμοποιώντας διάφορους χυμούς από λαχανικά και φρούτα, βότανα, αλατόνερο, άλατα Epson ή και άλλα φυσικά σκευάσματα, προκαλούμε την αποτοξίνωση του σώματος και τον καθαρισμό του αίματος, των νεφρών, του εντέρου, του συκωτιού, του στομάχου, των ματιών, των αυτιών κ.ά. Οι καθαρισμοί γίνονται με ήπιο και εύκολο τρόπο.

Retreat

Όταν το άτομο από καιρό σε καιρό αποσύρεται από τις καθημερινές του ασχολίες, για κάποιες μέρες, και συγκεντρώνεται μέσα του, με σκοπό να θεραπευτεί, να απαλλαγεί από εντάσεις που έχει συσσωρεύσει και να ενδυναμωθεί σωματικά και ψυχοπνευματικά, τότε κάθε τεχνική θεραπείας και ενδυνάμωσης μπορούν να αποδώσουν στον μέγιστο βαθμό.

Βαθύς Διαλογισμός​

Στον βαθύ διαλογισμό, το άτομο απομακρύνει εντελώς την προσοχή του από το περιβάλλον, εστιάζεται μέσα στο σώμα του, χαλαρώνει από τις εσωτερικές του εντάσεις, αποφεύγει κάθε προσπάθεια για ονείρεμα ή περιπλάνηση στους εσωτερικούς κόσμους και ενώνεται με την πνευματικότητα. Είναι εφαρμογή της τρίτης προσοχής, της κατάστασης της επίγνωσης.