Βιογραφικό
Ο Αλέξανδρος Έλιον γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τον αθλητισμό και πάντα τον ενδιέφερε η κατανόηση της λειτουργίας της σκέψης, ο ρόλος της πνευματικότητας και η λειτουργία των ψυχικών ικανοτήτων. Ακόμη, είναι πτυχιούχος μηχανολόγος μηχανικός από το Πολυτεχνείο Πατρών.
Το 1999 κατανόησε εμπειρικά ότι με την αυτοσυγκέντρωση μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά μια δύναμη που υπάρχει μέσα στο σώμα. Παράλληλα, εκείνη την περίοδο, εκπαιδεύτηκε σε πρακτικές θεραπευτικές τέχνες για το σώμα από άτομα κυρίως μεγάλης ηλικίας που συνάντησε στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια στα ταξίδια που έκανε. Στη συνέχεια, εκπαιδεύτηκε σε διάφορες τεχνικές διαλογισμού, αυτοσυγκέντρωσης και προσευχής, από ποικίλους χώρους και παραδόσεις. Ακόμη ασχολήθηκε εκτενώς με τη νηστειοθεραπεία και ήρθε σε επαφή με γιατρούς και νηστειοθεραπευτές, προκειμένου να μελετήσει τα συστήματά τους.
Το 2002 ξεκίνησε τα ταξίδια του στο Μεξικό όπου εμπνεύστηκε από την αρχαία πνευματική και θεραπευτική παράδοση που είναι ακόμα ζωντανή εκεί. Στο Μεξικό, το 2005 συνάντησε τη Jasmuheen που έχει κάνει γνωστή την ικανότητά της για αιθερική διατροφή. Τρέφεται δηλαδή πνευματικά, χωρίς να της είναι απαραίτητο το φαγητό. Με τη Jasmuheen είχε επικοινωνία καιρό πριν συναντηθούν από κοντά και μελέτησε και εξάσκησε τις πρακτικές της σε βάθος. Επίσης, την ίδια χρονιά στην Πόλη του Μεξικού, γνώρισε τη Roxana Neri, μια γυναίκα με πολύ έντονες ψυχικές ικανότητες, με την οποία ξεκίνησε να εκπαιδεύεται εντατικά στην πνευματική θεραπεία, τη συγκέντρωση της προσοχής και την τέχνη του ονειρέματος. Πέντε χρόνια αργότερα και μετά από αρκετές έντονες εμπειρίες και πολλή αμφιβολία, κατάλαβε τη σχέση δασκάλου και μαθητή και η εργασία με τη Roxana Neri εξελίχθηκε σε πολύ βαθύτερο επίπεδο. Συνολικά, η πρακτική εξάσκηση μαζί της κράτησε 10 χρόνια, μετά η δασκάλα έφυγε από τη ζωή.
Στην Ελλάδα, το 2007 συνεργάστηκε επαγγελματικά με τη θεραπεύτρια Άντζυ Λουπέσκου, ασκώντας τις τεχνικές υπνοθεραπείας. Επίσης, δίδαξε την τέχνη της γιόγκα ως σωματική καλλιέργεια σε σταθερή βάση σε κάποιες σχολές στην Αθήνα. Οργάνωσε πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το Μεξικό, με θέματα την αυτοσυγκέντρωση, την αποτοξίνωση, την ύπνωση, τη γιόγκα, τα διαισθητικά πειράματα, την τέχνη της κίνησης, την ενεργειακή θεραπεία κ.ά.
Ταξίδεψε και έζησε για χρόνια στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική, ήρθε σε επαφή με αρκετούς αυτόχθονες πολιτισμούς και μελέτησε την κοσμοαντίληψή τους, τις θεραπευτικές τους τέχνες και τις μεθόδους αυτοβελτίωσης.
Το 2007 ταξίδεψε στην Ινδία και το Νεπάλ, όπου εμπλούτισε την εμπειρία του σχετικά με τη γιόγκα και τις τέχνες εσωτερικής καλλιέργειας.
Το 2011 εκπαιδεύτηκε στην παραδοσιακή κορεάτικη τέχνη GiCheon από τον Kitae Lee και με την άδειά του καθοδήγησε το 2015 στην πρακτική εξάσκηση αυτής της τέχνης μια ομάδα, στην Αθήνα.
Το 2012 ο Αλέξανδρος με τη Ρούλα Χαχάμη και τον Jorge Ferrari ίδρυσαν στην Ονδούρα ένα θεραπευτικό κέντρο, στο οποίο περιέθαλψαν πλήθος ατόμων με έντονα βαριές παθήσεις. Οι πρακτικές του Αλέξανδρου σχετικά με την πνευματική θεραπεία, τη λειτουργία του εγκεφάλου και τις θεραπευτικές τέχνες για το σώμα, σε συνδυασμό με τις γνώσεις της Ρούλας σχετικά με την τεχνική Bowtech και τις διαισθητικές της ικανότητες, καθώς και η εμπειρία του Jorge στη θεραπευτική χρήση των βοτάνων και όσα έμαθε από τις αυτόχθονες φυλές της Ονδούρας στα βάθη της ζούγκλας, συντέλεσαν σε εκπληκτικά αποτελέσματα θεραπειών. Από τότε ο Αλέξανδρος άρχισε να μελετά και να αναζητά τον πιο κατάλληλο τρόπο για μια περίοδο καθαρισμού και ενδυνάμωσης (Retreat), μέχρι που έφτασε στη μέθοδο που χρησιμοποιεί σήμερα.
Το 2015 σπούδασε το αξιόλογο σύστημα του Παναγιώτη Σέντερη στο σύνολό του, σχετικά με την αυτοσυγκέντρωση και τις πνευματικές ικανότητες, με τον οποίο συνεχίζει να κάνει πρακτική εξάσκηση έως και σήμερα.
Το 2015, η δασκάλα του Roxana Neri έφυγε από τη ζωή από γηρατειά. Ήταν μια πολύ έντονη αλλαγή και για τον Αλέξανδρο και του πήρε κάποιο καιρό για να επαναπροσδιορίσει τη θέση και τον ρόλο του στη θεραπευτική. Από τότε, εξέλιξε το σύστημά του σε πιο ολιστική μορφή, όπου η θεραπεία, η δημιουργικότητα και η γνώση συμβαίνουν ταυτόχρονα.
Το σύνολο των τεχνικών που χρησιμοποιεί ο Αλέξανδρος Έλιον το ονομάζει Αλχημεία του Σώματος. Για να είναι πιο προσιτό και μεθοδολογημένο, το έχει χωρίσει σε 13 βασικές τέχνες, οι οποίες στην ουσία είναι διαφορετικοί τρόποι συγκέντρωσης της προσοχής.