Η φιλοσοφία

Η Αλχημεία του Σώματος είναι ένα ολιστικό σύστημα που διακρίνεται σε 13 βασικές τέχνες. Η ενασχόληση με αυτές συμβάλλει στην καλλιέργεια του ψυχισμού σε σωματικό και σε πνευματικό επίπεδο.

Μέσα από την ενασχόλησή μας με αυτές τις τέχνες γίνεται φανερός ο τρόπος που λειτουργεί η φύση μας. Έτσι, η φιλοσοφία προκύπτει και εκδηλώνεται στη συνείδησή μας μέσα από το βίωμα και όχι μέσα από τη σκέψη, με αποτέλεσμα να αποφεύγονται οι ψευδαισθήσεις και οι φανατισμοί.

Η ψυχική καλλιέργεια χρειάζεται ανάλαφρο κλίμα και είναι καλό να την αναζητούμε μέσα από την έμπνευση. Όταν υπάρχει έντονη προσδοκία και υπερβολική ανάγκη, γίνεται πολύ έντονη η διαδικασία της σκέψης. Τότε αρχίζουν να κυριαρχούν οι κανόνες και τα «πρέπει» και έτσι προκαλείται ανησυχία. Είναι απαραίτητο να μαλακώσουμε τη σκέψη, προκειμένου να φύγει το άγχος, ο ανταγωνισμός, ο φόβος, ο φανατισμός, η προσδοκία και η ιδέα ότι πρέπει να προλάβουμε κάτι.

Η ψυχή έχει όλο τον χρόνο. Μας φέρνει αντιμέτωπους ξανά και ξανά με τις ίδιες ποιότητες και αναπαράγει τους ίδιους ρόλους, σε άλλα πρόσωπα ή σε άλλες καταστάσεις. Αυτές οι ποιότητες αντικατοπτρίζουν τις άπειρες εκφράσεις της ύπαρξής μας που κρύβονται στο βάθος του εαυτού. Όταν τις αποδεχτούμε και τις αναγνωρίσουμε, ερχόμαστε πιο κοντά στην ψυχή μας. Τότε εκδηλώνεται ο εαυτός μας ολοκληρωμένος και προχωράμε. Αυτός είναι ο δρόμος της ψυχικής καλλιέργειας.

Για όσο διάστημα είμαστε αποκομμένοι από την ψυχή, νιώθουμε έλλειψη και δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και στην πορεία της ζωής μας. Καθώς ανακτούμε την πληρότητα, ανοιγόμαστε και δεχόμαστε την έμπνευση. Η έμπνευση μας ενδυναμώνει, μας κάνει θετικούς, μας αναζωογονεί και ανατροφοδοτεί την πίστη μας. Συνεπώς, μπορούμε να ασχολούμαστε δημιουργικά και αληθινά με τα θέματα των προσωπικών μας σχέσεων, της κοινωνίας και του πλανήτη μας.

Είναι πολύ σημαντικό το πώς περνάμε τον χρόνο μας. Χρειάζεται συνειδητά να βάζουμε την προσοχή μας όπως και όπου επιθυμούμε. Να ευχαριστιόμαστε με τη δράση μας. Η εργασία, η οικογένεια, η αναζήτηση λύσεων, η καλλιέργεια της υγείας, η επικοινωνία, η γυμναστική, η ενασχόληση με κοινωνικά θέματα μπορούν να είναι ευχάριστες και εμπνευστικές διαδικασίες. Με την εξάσκηση των τεχνών στο σύστημα της Αλχημείας του Σώματος, η ποιότητα της ζωής μας αναβαθμίζεται. Η έκφραση και η επίγνωση ενισχύονται, ενώ, με τις διαφορετικές ικανότητες που ανακαλύπτουμε, μπορούμε να λειτουργούμε αποδοτικά και να βιώνουμε τις εμπειρίες από θέση δύναμης, ευγνωμοσύνης και ευχαρίστησης.