Θεραπευτική

Περιλαμβάνει την εξισορρόπηση μεταξύ του υλικού σώματος, του ενεργειακού σώματος και των σχέσεων με άτομα ή καταστάσεις της ζωής. Σκοπός της θεραπευτικής είναι να απαλύνει τον πόνο και να αποτρέψει λιμνάσματα και μπλοκαρίσματα της ενέργειας, επαναφέροντας τη φυσική κατάσταση ισορροπίας. Πολλές φορές ο εαυτός μας θα βρει από μόνος του την ισορροπία του και η συνεδρία τότε είναι απλώς επιβοηθητική. Είναι όμως και φορές που έχει διαγραφεί μια πορεία φθίνουσα που οδηγεί στο χειρότερο. Στην περίπτωση αυτή με τη βοήθεια της θεραπευτικής μπορεί να αλλάξει αυτή η κατεύθυνση και να ξανανοίξει ο δρόμος προς την υγεία και την ισορροπία.

Όταν πρόκειται για σωματική ή ψυχική πάθηση, το άτομο πρέπει να παρακολουθείται από τον ιατρό της αντίστοιχης ειδικότητας, όπως παθολόγο, ορθοπεδικό, ενδοκρινολόγο, νευρολόγο, ψυχίατρο κτλ. Επίσης, η θεραπευτική πρέπει να συνοδεύεται από τις αντίστοιχες ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις, τις οποίες μόνο ο ιατρός γράφει και μελετά, για να πιστοποιούνται τα αποτελέσματα.

Όλες οι μέθοδοι που χρησιμοποιώ στη θεραπευτική είναι απόλυτα ασφαλείς, δεν έχουν κανένα ρίσκο και εναρμονίζονται με τη φυσική λειτουργία του σώματος, ενεργοποιώντας το. Διαβάστε παρακάτω και εντοπίστε τη μέθοδο που πιθανόν σας ταιριάζει.

Σωματική Θεραπεία

Ο Αλέξανδρος εφαρμόζει ένα πλήθος τεχνικών στις θεραπείες, οι οποίες περιλαμβάνουν μαλάξεις (μασάζ) αλλά και ειδικούς χειρισμούς. Χρησιμοποιώντας τα χέρια, μπορεί να κινήσει την ενέργεια στο κυκλοφορικό, νευρικό, λεμφικό, μυϊκό σύστημα του σώματος, καθώς και στις αρθρώσεις, τους αδένες και τα ζωτικά όργανα.

Νηστειοθεραπεία

Το σώμα μας μέσω της τροφής παίρνει ενέργεια και προσαρμόζεται στις αντίστοιχες συχνότητες. Έτσι, για παράδειγμα, τρώγοντας πράσινα λαχανικά το άτομο αποκτά εσωτερική ησυχία και αντίληψη, με τα φρούτα αυξάνεται η όρεξη και η επιθυμία, με τους υδατάνθρακες αυξάνεται η σωματική ενέργεια για κίνηση και εργασία κτλ.

Πνευματική Θεραπεία

Ο θεραπευτής με τη συγκέντρωση της προσοχής του, μέσα από την πρόθεσή του και χρησιμοποιώντας την ενόραση μπορεί να συμβάλει στην αποκατάσταση της υγείας του ατόμου, σωματικά και ψυχικά. Έχοντας ασκηθεί στην ονειρική προσοχή και χρησιμοποιώντας τη συγκέντρωσή του, έρχεται σε επαφή με τα βαθύτερα επίπεδα…

Θεραπεία με Διαλογισμό​

Στη θεραπεία με διαλογισμό ο θεραπευτής συμβάλλει στο να θεραπευτεί και να ενδυναμωθεί το άτομο, οδηγώντας το στην αυτοσυγκέντρωσή του, με τέτοιο τρόπο ώστε να ενεργοποιηθεί κάθε τμήμα του εαυτού του, όσο βαθύ κι αν είναι. Το άτομο δεν χρειάζεται να έχει εμπειρία στον διαλογισμό, ούτε απαραίτητα να δεσμευτεί ότι θα τον ασκεί.

Ενεργειακή Θεραπεία

Το σώμα για να λειτουργεί χρησιμοποιεί ενέργεια σε διάφορες μορφές. Η ενέργεια αυτή μεταφέρεται από ένα μέρος του σώματος σε ένα άλλο και κατανέμεται με ποικίλους τρόπους, μέσω του νευρικού συστήματος, μέσω των τενόντων που συγκρατούν τους μυς, μέσω των υγρών του σώματος. Όταν η κατανομή αυτή είναι αρμονική, τότε το άτομο έχει σωματική υγεία και νιώθει ψυχική ευεξία.