Εκπαίδευση σε παιδιά

Εκπαίδευση ψυχικών ικανοτήτων σε παιδιά ηλικίας 6-17 ετών

Ίσως είναι η πιο ουσιαστική εκπαίδευση, ένα πολύτιμο δώρο, που μπορεί να προσφερθεί, ώστε το παιδί να αναπτύσσει ακεραιότητα, σοφία, αντικειμενικότητα, γείωση, εσωτερικό χώρο, ειλικρίνεια, αυτοπεποίθηση, διάκριση, πρωτοπορία, δύναμη συγκέντρωσης και έμπνευση.

Η όλη εκπαίδευση γίνεται ατομικά ή σε μικρές ομάδες.

Ψυχικές Ικανότητες

Οι ψυχοπνευματικές ικανότητες είναι πολλές. Οι βασικές είναι η διαίσθηση και η τηλεκίνηση.
Για την διαίσθηση ανοίγει η σύνδεση της συνείδησης με το σώμα και ελέγχεται η ευαισθησία ώστε να ανοίγει και να κλείνει κατά βούληση.
Για την τηλεκίνηση ανοίγει η σύνδεση της συνείδησης με τη δημιουργική φαντασία και αναπτύσσεται η ικανότητα να προβάλλεται η δόνηση της σκέψης προς τα έξω και να διαποτίζει το υλικό επηρεάζοντάς το.

Χρησιμότητα

Με την ανάπτυξη της διαίσθησης , το παιδί αναπτύσσει βαθύτερη σύνδεση με το σώμα του, με το βάθος του εαυτού του και με την αυθόρμητη πλευρά του. Ενεργοποιούνται τα φυσικά του ένστικτα και εκδηλώνεται με βιωματικό τρόπο μια εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Καθώς εξελίσσεται στα διαισθητικά πειράματα και πετυχαίνει σε αυτά, αποκτά με αντικειμενικό τρόπο τη σοφία του σώματος. Οπότε έχει στη διάθεσή του μια ξεκάθαρη λογική γνώμη και μια ξεκάθαρη διαισθητική. Η διαισθητική γνώμη, καθώς συνδέεται με τις εσωτερικές αυθόρμητες τάσεις, διαστρεβλώνεται από τους ψυχαναγκασμούς, τα άγχη, τις εντάσεις, τα περιοριστικά πιστεύω, τους φόβους. Με την εξάσκηση στα διαισθητικά πειράματα το παιδί απελευθερώνεται από αυτούς τους περιορισμούς που διαστρέβλωναν το χαρακτήρα του και η παρουσία του εκδηλώνεται ολοκληρωμένη με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της και τα ταλέντα της.

Κατά την ανάπτυξη της ικανότητας της τηλεκίνησης, το παιδί αποκτά τον έλεγχο της σκέψης του. Αποκτά τη δύναμη συγκέντρωσης σε μια ιδέα που επιθυμεί και αναπτύσσει τη δημιουργική φαντασία και τον οραματισμό. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι γίνεται κυρίαρχο της προσοχής του. Κατευθύνει τη σκέψη του όπως επιθυμεί, οπότε μπορεί όταν το επιθυμεί να γίνεται ανεξάρτητο των επιρροών του περιβάλλοντος, και να επιλέγει με δική του πρωτοβουλία τη ροή της ενεργής του σκέψης. Δηλαδή απελευθερώνεται από τη θυματοποίηση. Στη συνέχεια, καθώς προβάλλει τη σκέψη του προς το αντικείμενο, δυναμώνει η έκφρασή του με τρόπο αποτελεσματικό, ευγενικό και διαπεραστικό.

Τα διαισθητικά πειράματα καθαρίζουν την αντίληψη, θεραπεύουν και ενεργοποιούν τη θηλυκή πλευρά. Τα τηλεκινητικά πειράματα θεραπεύουν την έκφραση, σχετίζονται με τη θέληση και ενεργοποιούν την αρσενική πλευρά και την έμπνευση.

Μεθοδολογία

Στα παιδιά όλη η εκπαίδευση για την ανάπτυξη των ψυχικών ικανοτήτων γίνεται μέσα από παιχνίδια. Αρχικά εκπαιδεύονται στην ενεργειακή άσκηση. Είναι μια συγκεκριμένη άσκηση προσοχής, που συνδυάζει τη σκέψη, την αίσθηση του σώματος και την αναπνοή. Η εφαρμογή της διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Είναι απαραίτητη γιατί ξεμπλοκάρει σε μεγάλο βαθμό τα ενεργειακά κανάλια του σώματος και αυξάνει κατά πολύ τη ροή της ενέργειας καθώς συντονίζει τη λειτουργία των ημισφαιρίων του εγκεφάλου. Έτσι, προετοιμάζονται για τα παιχνίδια που περιέχουν τα πειράματα ψυχικών ικανοτήτων. Η εκπαίδευση κατά τη διάρκεια των πειραμάτων γίνεται με ευχάριστο και ανάλαφρο τρόπο.

Από τον δάσκαλο μεταδίδεται βιωματικά ο κατάλληλος τρόπος που λειτουργεί ο εγκέφαλος ώστε να πετυχαίνει στα πειράματα ψυχικών ικανοτήτων. Έτσι, από την αρχή ξεκινά να πετυχαίνει λιγότερο ή περισσότερο. Στην εξέλιξη της εκπαίδευσης μέσα από την πρακτική, σταδιακά τα παιδιά κατακτούν και συνειδητοποιούν πώς να λειτουργούν τον εγκέφαλό τους για να πετυχαίνουν στα πειράματα ψυχικών ικανοτήτων. Το αποτέλεσμα είναι να προοδεύουν στην ψυχική καλλιέργεια με τρόπο ανάλαφρο, άμεσο και αντικειμενικό. Η επιστημονικότητα της μεθόδου διακρίνεται από την ξεκάθαρη επίδοση στα πρακτικά πειράματα ψυχικών ικανοτήτων.